WAS2021 wordt WAS2022


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/augie/domains/augie.nl/public_html/wp-content/themes/augie/resources/templates/parts/header/button.php on line 26

Wat betekent de afkorting WAS2022?

WAS staat voor Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen. Deze wetgeving wordt aangepast en gepubliceerd in juli 2022 (WAS2022).

Wat wordt er bedoeld met WAS?

De veiligheid van speeltoestellen is geregeld in het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen (WAS). In dit besluit staat beschreven waar een producent en verhuurder aan moeten voldoen. Denk hierbij aan zaken als een geldig keuringscertificaat, veiligheidsinstructies en andere belangrijke informatie om de veiligheid van het speeltoestel te vergroten. Het WAS is van toepassing op speeltoestellen in bijvoorbeeld vakantieparken. Maar het geldt ook indoor speeltuinen en verhuurbedrijven.

WAS2021 wordt WAS2022

Om de veiligheid met betrekking tot (opblaasbare) speeltoestellen te vergroten wordt het WAS aangepast. Er wordt hard gewerkt aan het herschrijven van het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen. Hier zijn meerdere partijen bij betrokken. Op de eerste plaats De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Daarnaast ook het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en een drietal Aangewezen Keuringsinstanties (AKI’s). Deze werkgroep buigt zich over een aantal belangrijke zaken. Zoals de geldigheidstermijnen van certificaten, rechten en plichten van alle marktspelers en geldigheid van buitenlandse certificaten.  Het doel is om het WAS duidelijker en minder complex te maken.

 

 

 

Advies nodig?

Graag adviseren we je vrijblijvend over de invulling van jouw evenement. Stel je vraag via het formulier of bel ons direct:

Telefoon 0523 - 61 48 23