Een sportdag organiseren is een leuke manier om sportief bezig te zijn. Je kent een sportdag vast en zeker van de basisschool of middelbare school, maar ook voor bedrijven of verenigingen is een sportdag een leuke manier om op elkaar op sportieve wijze beter te leren kennen. Wil je er zeker van zijn dat iedereen een onvergetelijke dag heeft? Vul de dag dan met spectaculaire en sportieve sportdag spellen en attracties! De opties zijn eindeloos, maar we zetten de leukste ideeën voor een sportdag voor je op een rij:

1. Voetbalspellen

Voetbal is de meest populaire sport van Nederland. Je kunt dan ook gaan voor een potje voetbal op je sportdag, maar krijgt dan al snel te maken met een niveauverschil. De één zit al jaren op voetbal, de ander kan nog geen bal tegenhouden. Dit maakt dat de lol er voor zowel de goede als minder goede spelers eraf gaat. Anders wordt het met een leuke voetbal attractie! Ga bijvoorbeeld voor een potje rokkenvoetbal. Bij rokkenvoetbal draag je een dichte rok in hoepelvorm om je middel. Hierdoor is het onmogelijk om de bal voor je voeten te zien. Ineens is iedereen even goed -of moeten we zeggen even slecht?
Andere leuke voetbalspellen zijn bijvoorbeeld pannavoetbal in een opblaasbare pannakooi of levend tafelvoetbal. Bekijk alle voetbalspellen.

2. Zeskamp

Een klassieker onder de sportdagen, maar dan in een nieuw jasje! Een zeskamp is en blijft een populair onderdeel van een sportdag. Ga de strijd aan met andere teams door het snelste, sterkste of slimste te zijn bij zes verschillende spelonderdelen. Bij Augie huur je spectaculaire en uitdagende zeskampspellen waarbij lachen gegarandeerd is. Wat dacht je van lopen op een reuzenvoetbal, met z’n zessen lopen in een funslang of ringsteken op een levend groot paard? Bekijk alle zeskampspellen.

3. Klimmen

Zoek de hoogte op ga klimmen! Onze 8 meter hoge opblaasbare klimwand zie je al van ver. Het is een beetje spannend, maar daarom extra leuk als het lukt! Zo helpt een klimbaan kinderen om op veilige en spelende wijze hun grenzen te verkennen en nieuwe spannende dingen te proberen. Andere leuke klimspellen zijn een grote opblaasbare en klimbare bananenboom, kratstapelen of een klimtoren met een grote opblaasbare glijbaan. Bekijk alle klimspellen.

4. Eén tegen één

Een leuk extra onderdeel van een sportdag is een één-tegen-één spel. Terwijl twee deelnemers met elkaar strijden kan de rest even uitrusten, of aanmoedigen natuurlijk! Leuke één-tegen-één spellen zijn sumoworstelen, spectaculaire fietsen die over de kop gaan (looping bikes) en boksen met metersgrote opblaasbare bokshandschoenen. Bekijk alle één-tegen-één spellen.

5. Stormbaan

Een stormbaan is natuurlijk een echte blikvanger op een sportdag, zowel voor jong als oud! Wie gaat het snelst over de stormbaan? Je huurt bij ons stormbanen in alle soorten en maten. Kort of lang, met of zonder bijzondere hindernissen, met of zonder water. Lees er snel meer over!

6. Buikschuifbaan

Is het lekker weer? Dan is een buikschuifbaan een perfecte toevoeging aan een sportdag. Iedereen maakt er een sport van om zover mogelijk te schuiven over de met water en zeep bedekte baan en plezier is gegarandeerd. Sportdag attracties als deze zorgen gegarandeerd voor veel plezier. Bekijk alle buikschuifbanen. 

Advies bij organiseren sportdag

Kortom: er zijn genoeg leuke ideeën voor de organisatie van een sportdag. Wil je graag weten wat de meest populaire sportdag attracties en spellen zijn voor jouw doelgroep? Bel ons dan gerust voor een advies! Met onze jarenlange ervaringen weten we goed wat werkt en waar je op dient te letten. Zo heeft iedereen de dag van zijn leven!

Bijpassende Thema's