Zeskamp, wie kent het niet. Vroeger op school, tijdens de sportdag of op de laatste schooldag van de basisschool heb je hier ongetwijfeld aan meegedaan. Maar ook voor een introductiedag of als teambuilding activiteit is een zeskamp heel geschikt. Want een zeskamp combineert teambuilding & fun! Hieronder lees je wat een zeskamp is, wat de onderdelen zijn en we geven leuke zeskamp ideeën. Kortom: alles wat je moet weten bij het organiseren van een zeskamp.

Wat is een zeskamp?

Een zeskamp is een sportief spel waarbij je in teams tegen elkaar strijd in zes verschillende onderdelen. Vandaar ook de naam. Een traditionele zeskamp bestaat ook echt uit zes spellen. Tegenwoordig spelen we net zo lief een vierkamp, achtkamp of, om niet aan een aantal vast te zitten: meerkamp spellen.

Een stukje geschiedenis

Zeskamp spellen bestaan al jaren. Ooit is het ontstaan dankzij een televisieprogramma dat vanaf 1965 tot 1982 op tv was: Spel Zonder Grenzen. Daarna volgden er een comeback in 1988 en 1999. In dit programma gingen verschillende landen met elkaar de strijd aan in zes ronden met verschillende sportieve activiteiten en spelletjes.
Dankzij dit programma werden deze spellen razend populair en werden de zes spellen ook al snel gespeeld tijdens feestjes, sportdagen, op basisscholen en als bedrijfsuitje. Het traditionele 6 kamp bestaat ook echt uit 6 onderdelen. Tegenwoordig is dit niet meer zo strikt en spreken we dan ook vaak van een meerkamp.

Bron video: Wikipedia

Onderdelen zeskamp

De onderdelen van deze groepsactiviteit kunnen erg verschillen. Er zijn de meer traditionele zeskamp spellen zoals zaklopen, doorgeefbal en kratstapelen. Maar de onderdelen zijn aan trends onderhevig. Zo is nu het letterpakkenspel erg populair, afgeleid van het programma Ik Hou Van Holland. Ook stormbanen of andere opblaasbare zeskamp onderdelen bieden gretig aftrek.

Zeskamp spellen die tegenwoordig populair zijn:

Skippyslang

Daarnaast is het altijd een groot succes om op het eind een onderdeel toe te voegen waarbij de teamcaptains tegen elkaar strijden, dit kan onder andere met:

Waarom een zeskamp?

Een zeskamp is een ontzettend leuke manier om op leuke en sportieve wijze iets te doen in teamverband. Je werkt samen met je team en strijd tegelijkertijd tegen andere teams. Hierdoor gaat het om samenwerking en competitie. Dit maakt deze spelvorm dan ook niet alleen leuk voor als activiteit voor de basisschool of sportvereniging, maar ook ontzettend geschikt als teambuilding activiteit voor een bedrijfsuitje, teamuitje of bij een introductiedag. Maar bovenal is een zeskamp natuurlijk ontzettend leuk!

Een zeskamp voor ieder budget

Een zes- of meerkamp organiseren kan voor zowel een groot als klein budget. Dankzij de verschillende onderdelen vul je al snel een hele ochtend of middag tegen lage kosten. Je kunt zelf je zeskamp samenstellen of het jezelf makkelijk maken en gaan voor een vooraf samengesteld pakket. Bij attractieverhuurder Augie verhuren we de volgende pakketen:

  • Kinderzeskamppakket: met 2 x doorgeefbal, 2 x vliegend tapijt, 2 x ski lopen, 2 x scharnierklompen, 2 x race ober en een jungle survivalbaan van 17 meter.
  • Budget zeskamppakket 1: met 2 x loopskies, 2 x blokstapelspel, 2 x zaklopen, 2 x wandelende A, 2 x race obers en het letterpakkenspel.
  • Budget zeskamp pakket 2: met 2 x blokstapelspel, 2 x vliegend tapijt, 2 x wandelende A, 2 x kruipslangen, 2 x brandweerspel en een stormbaan van 17 meter.

Deze samengestelde pakketen zijn inclusief spelbeschrijvingen en aanhanger. Dus je kunt aankoppelen en wegrijden!

Zeskamp spellen huren

Wil je zeskamp spellen huren? Bij Augie Attracties & Events weet je zeker dat je goed zit. Al onze spellen worden altijd vooraf gecontroleerd en schoongemaakt. Kijk gerust rond op onze website bij alle zeskamp spellen of maak je het jezelf makkelijk en ga voor één van bovenstaande pakketen. Dankzij onze jarenlange ervaring denken we ook graag met je mee over de leukste spelletjes voor buiten of binnen voor jouw type evenement. Bel ons gerust voor advies op 0523 – 614823 of vul het contactformulier in.

Advies nodig?

Graag adviseren we je vrijblijvend over de invulling van jouw evenement. Stel je vraag via het formulier of bel ons direct:

Telefoon 0523 - 61 48 23